Достапни линкови

Милошоски на неформална министерска средба на ЕУ во Будимпешта


Милошоски на прес конференција со австрискиот министер Шпинделегер во Скопје
Министерот за надворешни работи на Република Македонија Антонио Милошоски денеска и утре, на покана на државниот секретар за Европа во МНР на Република Унгарија Енико Ѓори, ќе учествува на неформалниот министерски состанок на земјите членки на ЕУ во Будимпешта.
Земјите-кандидати за членство во ЕУ прв пат се поканети да учествуваат на овој неформален состанок со што се потврдуваат заложбите на унгарското претседателство кон политиката на проширување и унапредување на пристапниот процес.
На маргините на овој дводневен работен состанок претставниците на сите земји – кандидати ќе имаат одвоен работен состанок со државниот секретар Енико Ѓори. Главна тема на разговор ќе биде проширувањето на ЕУ.
XS
SM
MD
LG