Достапни линкови

Поплави и урагани убија над 100 илјади луѓе во последнава деценија


Агенцијата за заштитa на животната средина на Европската Унија соопшти дека во последнава деценија загинале над 100 илјади луѓе поради природни катастрофи. Штета предизвикана од природните неподоги изнесува 150 милијарди евра. Организацијата со седиште во Копенхаген соопшти дека најголема штета предизвикале поплавите и ураганите во вредност од 90 милијарди евра додека штетата од земјотресите изнесува од 29 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG