Достапни линкови

Македонија ќе добие 50 милиони евра од Светска Банка


Зоран Ставревски
Министер за финансии Зоран Ставрески по денешната средба со управниот директор на Светска банка Нгози Оконџо-Ивеала изјави дека Македонија од банката ќе добие околу 50 милиони евра. Парите ќе бидат наменети за подршка на буцетот, за регионалниот проект за осигурување од природни непогоди и други катастрофи, како и за продолжување на проектот за катастарот со Управата за имотно-правни работи i поддршка за реализација на проект во енергетскиот сектор.
Оконџо-Ивеала изјави дека Макеоднија остварила напредок во последниве 10 години и банката ќе и даде пари на земјата за подобрување на инфраструктурата, човечките капацитети и регионалната инеграција и отварање пазари.
XS
SM
MD
LG