Достапни линкови

Голем интерес на аукцијата за обврзници на Португалија


Лисабон
Португалија денеска заработи милијарда и 25 милиони евра од продажбата на обврзници. Агенцијата за долгови на Владата соопшти дека тие продале обврзници од 650 милион евра со рок на доспевање до три години и обврзници од 599 милион евра со рок на доспевање до девет години. Аукцијата на обврзници беше клучна за способноста на Португалија да ја стабилизира финансиската состојба и тест дали земјата ќе заврши во долгови како Грција и Ирска.
XS
SM
MD
LG