Достапни линкови

Протести на тутунарите на граничниот премин Меџитлија


Производител на тутун од Прилеп
Производителите на тутун од Пелагонија денеска го блокираа граничниот премин на границата меѓу Македонија и Грција, при што е затворен собраќајот во двата правци.
Производителите на тутун и натаму протстираат поради ниските откупни цени и нереалната проценка на квалитетот на тутунот.
Протестот се одвива мирно и без инциденти.
XS
SM
MD
LG