Достапни линкови

Откриена најмалата планета надвор од Сончевиот ситем


Научниците во НАСА пронајдоа најмала планета надвор од Сончевиот систем. И таа планета е карпеста исто како и Земјата, но научниците велат дека е премногу усвитена за да на неа постои живот. Новооткриената планета е 1,4 пати поголема од Земјата, а нејзината маса е за 4,5 пати поголема од масата на нашата планета. Научниците и досега откриваа планети надвор од Сончевиот ситем, но оваа е најмалата досега откриена.
XS
SM
MD
LG