Достапни линкови

Српските министерства ќе дадат одговор на Прашалникот на ЕУ


Мирко Цветковиќ и Штефан Филе
Српските министерства денеска ќе ги предадат одговорите на Прашалникот на ЕУ, кој при крајот на ноември им го достави еврокомесарот за проширување Штефан Филе.
Врз основа на одговорите кои на ЕУ на 31 јануари ќе и ги однесе српскиот премиер Мирко Цветковиќ ќе биде изработено мислење за кандидатурата за полноправно членство на земјата во европското семејство. Прашалникот содржи 2483 прашања во шест анекси и 33 поглавја.
XS
SM
MD
LG