Достапни линкови

Пораст на цената на нафтата во светот


U.S. -- The BP production facility in Prudhoe Bay
Цената на нафтата денеска скокна на блиску 89 долари за барел во Сингапур по проблемите на нафтоводот кој носи нафта од Аљаска.
Овој нафтовод долг 1300 километри вчера беше затворе затоа што истекуваше нафта.
Во Лондон пак, северно морскиот Брент се продаваше за над 93 долари за барел.
XS
SM
MD
LG