Достапни линкови

Димовски- државата ќе преземе мерки за заштита на тутунарите


Тутунопроизводители
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски изјави дека државата ќе ги преземе сите мерки за да го спречи непочитувањето на трудот на тутунопроизводителите и правото на субвенции. Тој апелираше да престанат блокадите на улиците, железниците, граничните премини и инцидентите. Според Димовски повисоката цена на тутунот ќе биде изборена на самите ваги и на откупните пунктови, бидејќи освен поверителите и процентителите присутни се и инспекциските служби.
XS
SM
MD
LG