Достапни линкови

Холандија - одобрена тренинг мисија во Авганистан


Netherland -- Rotterdam, port
Холандскиот Парламент ја одобри владината одлука во Авганистан да биде испратена 545-члена полициска тренинг мисија. Тоа доаѓа 11 месеци откако претходната влада падна поради военото ангажирање на холандските војници во Авганистан.
Барање на НАТО за зголемување на бројот на холандските војници кои ги има 1.950 предизвика политичка криза, што доведе до пад на владата во февруари 2010 година и до повлекување на холандските војници во август истата година.
Оваа групата нема да бидат вклучена во борбени активности.
XS
SM
MD
LG