Достапни линкови

Тутунарите протестираат и денеска


Тутунарите и денеска, протестираат и до 20 часот ќе ги блокираат патните правци Прилеп - Битола кај Тополчани и Прилеп - Македонски Брод. Според Кире Неделкоски претседател на Штрајкувачкиот одбор, нивните проблеми не се решени и никој досега не дал гаранција дека тутунот ќе се откупува барем приближно околу ланската просечна цена. Тие се уште бараат да се сретнат со премиерот или со министерот за финансии.
XS
SM
MD
LG