Достапни линкови

Белгија "рекордер" без Влада


Белгија, кој со месеци е без влада, утре ќе го собори рекордот на Холандија, која во 1977-ма година, 208 дена не можеше да состави влада. Ако до 30-ти март во Белгија не биде избрана владата, тогаш ќе го собори и “светскиот рекорд”, кој моментално го држи Ирак, кој беше 289 дена без влада. Но, фактот што Белгија од изборите на 13-ти јуни 2010-та не може да состави влада, според сите оценки, не ја спречи во успешното претседавање со Европската Унија во втората половина од минатата година.
XS
SM
MD
LG