Достапни линкови

Во Германија се затворени 4700 фарми


Германските власти наредија времено затворање на 4700 фарми во земјата за да се провери откритието дека храната за животните била контаминирана со високо токсичен диоксин, кој се поврзува со ракот кај луѓето.
Во меѓувреме Европската Унија објави дека пратка со јајца од Германија влегла во Британија но дека нема докази за сериозен ризик по човековото здравје.
XS
SM
MD
LG