Достапни линкови

Откупувачите на тутун се договорија со Министерството за земјоделство


Откуп на тутун во Прилеп
Откупувачите на тутун се сложиле да се придржуваат кон реалната проценка на квалитетот на тутунот и да го интензивираат откупот, ова било одлучено на средбата со Министерството за земјоделство, водостопанство и шумарство. Според соопштението на министерството на сите откупни места ќе има засилена контрола со што би се гарантирала правилната цена на тутунот и ги повика тутунарите да го зголемат предавањето на нивниот производ.
XS
SM
MD
LG