Достапни линкови

Груевски-Владата нема да ги остави тутунарите


Производство на тутун
Премиерот Никола Груевски изјави дека ги подржува производителите на тутун, а доказ за тоа се субвенциите кои ги добиваат од Владата.
Тој ги предупреди откупувачите доколку манипулираат со тутунопроизводителите ќе се соочат со институционални мерки, бидејќи инспекциските служби веќе напишале прекршочни пријави и казни за откупувачите, кои несодветно се однесувале при откупот.
Груевски побара од опозицијата да не ги користи маките на тутонопроизводителите за добивање на политички поени.
XS
SM
MD
LG