Достапни линкови

Судот во Стразбур пресуди во корист на Паксас


Роландас Паксас
Европскиот суд за човекови права донесе одлука дека Литванија бесправно го спречила поранешниот претседател Роландас Паксас да се кандидира за место во Парламентот во 2004 година.
Според судот литванскиот Парламент ја нарушил Европската конвенција за човекови права. Паксас пред шест години беше обвинет дека ја злоупотребил својата функција.
XS
SM
MD
LG