Достапни линкови

За едно евро по квадрат ќе се легализираат дивоградбите


Владата денеска го усвои предлог-законот со кој дивоградбите и дивоизградените индустриски објекти ќе се легализираат по едно евро за метар квадратен и се очекува тој да биде усвоен од Собранието до март годинава. Грѓаните и правните лица потоа ќе имаат можност за шест месеци да поднесат барање за легализација на своите домови или објекти, а плаќањето ќе може да се врши на 12 рати.
XS
SM
MD
LG