Достапни линкови

Светска банка продава обврзници во кинеска валута


Светска банка ги издаде првите обврзници деноминирани во кинеската валута јуан. Банката соопшти дека купувачите на обврзниците кои имаат вредност од 500 милиони јуани најчесто се финансиски институции и компании. Банката на тој начин сака да и помогне на Кина да се зголеми употребата на нејзината валута во странство.
XS
SM
MD
LG