Достапни линкови

Реформи во германската војска


Последната група германски војници денескa го започнаа отслужувањето на задолжителниот шестмесечен воен рок. Од 1 јули во Германија служењето војска нема да биде задолжително и бројот на војници ќе се намали од 250 на 180 илјади. Станува збор за најголемата реформа во германската војска во последниве 40-тина години со коja се суспедираат воените обврски.Во март ќе почне регрутација на 15 илјади војници –доброволци годишно кои ќе служат скратен воен рок.
XS
SM
MD
LG