Достапни линкови

Авганистанска делегација во посета на Пакистан


Авганистанските власти соопштија дека претставници на мировниот совет денеска ќе го посетат Пакистан за да разговараат за дипломатско решение околу проблемот со Талибанците во двете земји. Авганистанската делегација денеска треба да се сретне со претседателот на Пакистан, премиерот и високи финкционери. Претставникот на Советот за мир Алаулах Лудин изјави дека Пакистан и Авганистан се жртви на тероризам и треба заедно да работат на решавње но овој проблем.
Авганистанскиот Совет за Мир е формиран на 20 окттомври 2010-та година со цел на изнаоѓање на дипломатско решение на проблемот со Талибанците, но до сега нема постигнато значаен напредок.
XS
SM
MD
LG