Достапни линкови

Руска нафта до Кина преку нов нафтовод


Русија почна да ја снабдува Кина со нафта преку нов нафтовод. Изградени се 2700 километри од источно сибирско-пацифистички нафтовод. Се очекува да биде целосно завршен во 2013 година и треба да биде најдолгата мрежа во светски рамки. Овој проект вреди вкупно 25 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG