Достапни линкови

Молдавија веќе еден месец е без влада


Демократската партија на Молдавија, денеска ја напушти коалицијата со Комунистичката партија и се приклучи кон прозападната алијанса. Новиот сојуз е сочинет од демократската партија, либерал демократската и лебералната партија. Молдавија е навлезена во политичка криза откако по парламентарните избори во ноември не може да формира владина коалиција. Се очекува лидерот на демократската партија да ја преземе привремено функцијата претседател на собранието.
XS
SM
MD
LG