Достапни линкови

450 милиони корисници на интернет во Кина


Кина соопшти дека бројот на луѓе кои користат интернет во земјата се зголемил на околу 450 милиони, или една третина од кинеската популација од милјарда и 300 милиони. Само во оваа година, во споредба со минатата интернет почнале да користат 30 милиони луѓе. Истовремено кинеските власти соопштија дека блокирале околу 60 илјади интернет страници кои содржат порнографски или содржини со насилства.
XS
SM
MD
LG