Достапни линкови

Иванов се сретна со македонските амбасадори


Ѓорѓе Иванов
Претседателот Ѓорге Иванов се сретна со шефовите на дипломатските претставништва на Македонија во странство. Тие според информациите од кабинетот на претседателот го информирале Иванов за активностите кои ги извршиле годинава. Иванов оценил дека македонските дипломати биле претежно ангажирани во исполнување на главните стратегиски задачи, како и тоа дека ги подобриле односите со некои земји и институции, но оти треба уште многу да се направи за да се исполнат очекувањата на граѓаните.
XS
SM
MD
LG