Достапни линкови

Нов обид за конституирање на власта во БиХ


Парламентарните партии на Босна и Херцеговина денеска во Сараево се очекува да одржат состанок на кој ќе разговараат за конституирање на власта на државно ниво. Состанокот што ќе се одржи во Парламентарното собрание на БиХ е неодамна договорен во Мостар на средбата на неколку политички партии. Заменик-претседателот на Сојузот на независни социјалдемократи Игор Радојичиќ состанокот го оцени како еден од чекорите кон формирање на власта на ниво на БиХ, бидејќи до тоа нема да дојде доколку претставниците на парламентарните партии не разговараат.
XS
SM
MD
LG