Достапни линкови

Потпишан договор за Центар за обука на пилоти во Македонија


Македонското министертво за одбрана и израелската компанија “Елбит“ денеска потпишаа договор Центар за обука на пилоти кој треба да почне со обука наредбата година. Министерството во овој проект влегува со инвестиција од 5,3 милиони евра годишно во наредни 8 години. Министерот Зоран Коњановски вели дека со овој проект се оди чекор понатаму во споредба со земјите членки на НАТО.
XS
SM
MD
LG