Достапни линкови

Рекордно производство на нафта во Ирак


Работници на нафтено поле во Ирак
Производството на нафта во Ирак достигна 2, 6 милиони барели дневно , што е највисоко ниво во последните 20 години соопшти ирачкиот министер за нафта Абдул Kарим Ал Луајби. Тој изјави дека развојот на нафтениот сектор е од суштинско значење за земјата бидејќи ќе обезбди работни места и приходи за државата. Министерот најави изградба на нови рефинерии во следните 5 години.
XS
SM
MD
LG