Достапни линкови

Азербејџан ќе ја снабдува Белорусија со нафта


Државната енергетска компанија во Азербејџан и Венецуела склучија договор за испорака на нафта. Според договорот, Азербејџан, од почетокот на следната година треба да обезбедува околу 5 милиони тони сурова нафта годишно за Белорусија во име на Венецуела. За возврат, Венецуела треба да обезбеди слична количина нафта за САД во име на Азербејџан.
XS
SM
MD
LG