Достапни линкови

Романија и Бугарија дел од Шенген зоната за 3 години?


Францускиот министер за европски прашања Лоран Вокје изјави денеска дека 75 проценти од нелегалните имигранти доаѓаат во Европа низ Југоисточна Европа и дека Романија и Бугарија не вложиле доволно напори во борбата против оргнизираниот криминал, трговијата со дрога и оружје. Тој додаде дека двете земји ќе станат дел од Шенген зоната кога ќе ги решат прашањата со корупција, организиран криминл и надгледување на границите односно за една до три години. Францускиот министер изјави дека Шенген зоната функцинира на база со чуствителни податоци кои доколку дојдат до рацете на организираниот криминал ќе се згрози европаската безбедност.
XS
SM
MD
LG