Достапни линкови

Москва бара од Советот на Европа сериозно да го разгледа извештајот на Марти


Москва го повика Парламентот на Советот на Европа сериозно да го разгледа извештајот на изветувачот Дик Марти за трговија со човечки органи на Косово. Руското министертво за надворешни работи соопшти дека очекуваат извештајот да биде сериозно сфатен на заседавањето на Советот на Европа во јануари и дека ќе бидат донесени неопходни одлуки. Во соопштението е наведено дека е очигледна потребата од детална меѓународна истрага за сите чинители кои се наведени во извештајот.
XS
SM
MD
LG