Достапни линкови

Референдум за продолжување на претседателскиот век на Назарбаев


Нурсултан Назарбаев

Иницијативна група во Казахстан сооопшти дека ќе собира потписи за распишување референдум за да му се овоможи на претседателот Нурсултан Назарбаев да остане на функцијта до 2020-та година. За да се разгледа иницијативата за референдум потребно е групата да собере над 200 илјади потписи. Наредните редовни претседателски избори се во 2012 додека некои опозоциски лидери сметат дека изборите ќе се оддржат една година порано.
XS
SM
MD
LG