Достапни линкови

Романскиот парламент изгласа доверба на Влада


Романскиот парламент изгласа доверба на Владата на премиерот Емил Бок.Пред гласањето, еден човек се фрли од балконот на парламентот во знак на протест поради економската политика. Со изгласаната доверба му се овозможува на Бок да ги спроведе буџетските реформи и кратења според договорот со Меѓународниот Монетарен Фонд. Гласањето доверба на Владата е четврто по ред годинава.
XS
SM
MD
LG