Достапни линкови

Грчкиот буџет во согласност со прописите на ЕУ


Протести на транспортните работници во Атина
Парламентот на Грција го одобри буџетот за 2011 година со кој се воведуваат нови ограничувања во трошоците и зголемување на даноците во согласност со прописите на ЕУ и ММФ во замена за пакетот за спас од 110 милијарди евра.
Новиот грчки буџет има за цел да го намали дефицитот на државата до 7,4 проценти од БДП.
Буџетот беше одобрен со строга партиска дисциплина од страна на 156-те пратенци на владејачката социјалистичка партија во 300-члениот Парлемент.
XS
SM
MD
LG