Достапни линкови

OН за човековите права во Иран


Генералното собрание на Обединетите нации усвои резолуција со која се критикува состојбата со заштитата на човековите права во Иран. Притоа посебно се изразува загриженост поради примената на тортура, нехумани казнувања и извршување смртни казни и врз малолетници.
XS
SM
MD
LG