Достапни линкови

Идентификувани 4 милиони жртви во холокаустот


Меморијалниот центар Јад Вашем во Ерусалим денеска соопшти дека успеал да идентификува две третини од 6-те милиони Евреи кои беа жртви на нацистичкиот геноцид во Втората Светска Војна.Во соопштението е наведено дека базата со податоци сега содржи 4 милиони имиња на жртвите. Во соопштението е наведено дека најголем проблем во потрагата по имињата на жртвите им се земјите од Источна Европа, од поренешниот Советски сојуз и Грција затоа што немаа евиденција за еврејската заедница во земјите.
XS
SM
MD
LG