Достапни линкови

Романија ќе бара нов заем од ММФ


Романија планира да потпише нов договор со Меѓународниот Монетарен Фонд по завршувањето на досегашниот стенд- бај аранжамн во март. Романските власти се надеваат дека ќе добијат нов заем од фондот во износ од 5 до 8 милијарди евра. Со новата програма на ММФ се предвидуваат реформи за стабилизација на економијата, намалување на буџетскиот дефицит и ефикасност на државните компании.
XS
SM
MD
LG