Достапни линкови

Туркменистан без мобилни телефони


Туркменистан привремено му ја суспенцира лиценцата на најголемиот мобилен оператор во земјата, кој е од Русија, па милиони луѓе денеска останаа без телефонски врски на мобилните. Според надлежните во Ашгабат, рускиот мобилен оператор, кој покрива 80 насто од пазарот во Туркменистан, нема да функционира околу еден месец. Како причина се наведува истекувањето на договорот.
XS
SM
MD
LG