Достапни линкови

Протест на вработените во јавниот транспорт во Грција


Вработените во јавниот транспорт во Грција денеска ќе излезат на 24 часовен штрајк, поради плановите на владата за намалување на платите и за преструктурирање на секторот. Нема да протестираат само возачите на автобуси, а утре вработените во сите видови транспорт ќе прекинат со работа четири часа, додека пак во среда 24 часа нема да се движат никакви транспортни средства.
XS
SM
MD
LG