Достапни линкови

Годишнина од визната либерализација


Македонија денеска одбележува една година од стапувањето во сила на визната либерализација. Европската Унија лани ги укина визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора. Со таа одлука на граѓаните им е дозволен безвизен 90 дневен престој во рок од 6 месеци во 28 европски земји. Годинава визна либерализација добија Албанија и БиХ.
XS
SM
MD
LG