Достапни линкови

Грција ќе собира пари од приватизација


Грција денеска објави програма за приватизација во износ од седум милијарди евра, за да се справи со кризата.Програмата вклучува распродажба на компании со државно учество од железничкиот и автомобилскиот транспорт, на атинскиот аеродром , на водостопанството и комуналните компании, на поштите, на државната лотарија, како и давање под концесија на пристаништа и автомагистрали.Целта на Владата е за три години да собере седум милијарди евра.
XS
SM
MD
LG