Достапни линкови

Јангланд: Обвинувањата од извештајот не треба да останат неодговорени


Торбјорн Јагланд
Претседателот на Советот на Европа Торнбјорн Јангланд денеска во Стразбург изјави дека драфт извештајот што го прочитал содржи голем број сериозни обвинувања и дека загрижен за последиците. Тој додаде дека овие обвинувања не треба да останат неодговорени. Јангланд истакна дека разговарал со меѓународните надлежни институции за спроведување на детална истрага која ќе ја покаже вистината.
Комисијата за политички прашања и човекови права на парламентарното собрание на Советот на Европа денеска во Париз едногласно го усвои извештајот на известувачот Дик Марти за трговија со човечки органи на Косово.
XS
SM
MD
LG