Достапни линкови

Во Ирак 835 луѓе се осудени на смртна казна


Ирачките власти соопштија дека во последниве 5 години се егзекутирани 257 луѓе вклучувајќи и 6 жени, а уште 37 луѓе ќе бидат егзекутирани штом ќе пристигне одобрувањето од претседателскиот совет. Министерот за внатрешни работи Џавад ал Болани изјави дека во Ирак 835 луѓе се осудени на смртна казна. Ваквото соопштение доаѓа по барањето на Обединетите Нации да ја укинат смртната казна.
XS
SM
MD
LG