Достапни линкови

Србија ја укина обврската за служење воен рок


Српските пратеници денеска усвоија одлука за прекин на обврската за служење на воен рок. Поради професионализација на српската војска обврската служење воен рок стапува на сила кога регрутите ќе го завршат воениот рок што го започнале оваа година.Одлуката ќе почне да се применува од 1 јануари 2011 година, со која е предвидено служење воен рок во српската војска да се извршува доброволно.
XS
SM
MD
LG