Достапни линкови

Доделена европската награда за заштита на човековите права


Наградата за заштита на човекови права која требаше да ја додели Европскиот парламент на кубанскиот десидент денеска на церемонијата во Стразбург ја остави на празно столче. Кубанската влада не му дозволи на Гилермо Фаринас да присуствува на церемонијата. Претходно Фаринас во својот говор во Санта Карла пред церемонијата изјави дека нема да престане со борбата за човекови права и по цена на неговиот живот. Фаринас организирал стотици протести за ослободување на политички затвореници.
XS
SM
MD
LG