Достапни линкови

Продолжен мандатот на мировните сили на Кипар


Советот за безбедност на Обединетите нации реши да го продолжи за шест месеци мандатот на силите на ОН на Кипар, ЈУНФИКИП и ги повика грчката и турската страна да ги активираат преговорите за решавање на кипарското прашање. Мисијата на ЈУНФИКИП се состои пред се во гарантирање на безбедноста во тампон зоната меѓу грчкиот и турскиот дел на островот. Мандатот на силите е продолжен до 15 јуни 2011 година.
XS
SM
MD
LG