Достапни линкови

Полициски рации во неколку градови во Германија


Германската полиција денеска извршила рација во неколку куќи и религиозни училишта во неколку градови. Министретсвото за внатрешни работи соопшти дека рациите се спроведени поради сомневања за терористички заговори поврзани со две радикални исламистички групи во Германија. Во соопштението е наведено дека двете осомничени групи сакаат да создадат исламска територија и работат против демократскиот поредок на Германија.
XS
SM
MD
LG