Достапни линкови

ОН прогнозира раст на светската економија во 2011-та од 3,1 насто


Големата невработеност и буџетските дефицити во Европа и во Соединетите Американски Држави ќе бидат кочница за економскиот раст во светот и во наредната година. Од друга страна, азијските земји ќе придонесуваат за светското економско заздравување. Ова се истакнува во проценките на Обединетите Нации за светската економија во наредната година, во кои се предвидува во 2011-та економски раст од 3,1 насто, а во 2012-та 3,5 насто.
XS
SM
MD
LG