Достапни линкови

ЗНМ доби нов претседател- Насер Селмани


Новинарите на денешните избори за претседател на Здружението на новинари го избраа Насер Селмани. Денеска се гласаше за Управен и Надзорен одбор и за членови на Совет на честа. Проблеми настаа затоа што не беа избрани дописници за членови на управен одбор и по нивните реакции беа изгласани измени со што управниот одбор наместо 11 ќе брои 13 членови, што значи две места им припаднаа на дописниците од внатрешноста на земјата. Поголем дел од новинарите од А1 телевизија и весникот Вечер јавно истапија од ЗНМ и не учествуваа во гласањето за новото ракодвоство.
XS
SM
MD
LG