Достапни линкови

Македонскиот парламент ја продолжува расправата за буџетот


Собранието на Република Македонија денеска во рамките на 128-та седница, ќе ја продолжи расправата по дополнетиот Предлог - буџет на Република Македонија за 2011 година. Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, очекува буџетот да придонесе за забрзување на економскиот раст, а на долг рок да се подобри конкурентноста на македонската економија. Опозициската СДСМ смета дека и во петтиот буџет што го предлага оваа Влада не нуди ништо ново и оти во него нема ниту еден нов проект. За макроекономските проекции, пак сметаат дека Владата има преоптимистичката варијанта. Расправата за буџетот, според новиот Деловник, трае пет дена.
XS
SM
MD
LG