Достапни линкови

Викиликс: амбасадорите загрижени за Косово


Доверливата преписка на американската дипломатија до која дојде интернет страницата Викиликс откриваат дека американските амбасадори во Белград и во Приштина биле сериозно загрижени од можната поделба на Косово. Во документите што денеска ги објавува весникот Гардијан истовремено се укажува дека официјални претставници во Белград играле на поделба на Косово со цел Србија да го задржи северниот дел. Притоа посебно се цитира телеграмата на амбасадорот во Приштина Кристофер Дел од јануари годинава во која тој бара итни мерки за да се спречи тоа.
XS
SM
MD
LG